Stone brief introduction
Keshiketeng Stone originally was called as Asihatu Stone Forest Scenic Spot. It is located in the northern mountain of Great Khingan, which has the elevation of 1700m. The stone is spread along the north-east direction of the ridge. With the east-west width of 3km and north-south length of 5.5km, the area is about 15.6 square kilometers. 
Keshiketeng Stone was commonly influenced by numerous factors, such as craftsmanship of corrosion, excavation and flow erosion of magmation and glaciers in quaternary ice age, climatic variation, wind abrasion and human activities. It is formed by two groups of vertical joints and a group of horizontal joints. Its morphology and factor are representative in the globe. It is considered as the peculiar geomorphologic landscape or even called as the wonder in world geology. The stone is featured with granitic stratiform. The exposed granite is presented in the good stratiform, which is similar to sediment strata. In addition, it is also featured with granitic distribution characteristics. The granitic stratiform is mainly distributed in the ridge of northern mountain with a tremendous momentum. Keshiketeng stone scenic spot is composed of five core scenic areas, including grassland stone, grassland pillar, grassland roc, grassland stone city and grassland stonewatch. 
Keshiketeng stone scenic spot is located in the intersection belt of meadow prairie and primitive birch forest, running mountains ridges, endless grassland, luxuriant birch forest, birds in singing, deer in running and picturesque. Stone leans on the endless sea of birch, showing extraordinary steepness, strange postures. Taking a broad view, it looks like an old castle and mythical creatures as natural as though it were living. It is the uncanny workmanship of the nature to create the graceful picture scroll. With blue sky, white cloud, forests, grasslands, and geological relics, it is displayed the vast natural charm by virtue of pure nature and colorfulness. It is a tourist attraction created by the nature after billions of years 

I. Visitor Service Center in the Western Gate 



Building design: the service center covers an area of 2294.7m2. The covered area is 4180.8m2 and building height is 18.28m. Some parts may have two floors. The subject building is the steel structure. Considering coldness in winter, window-opening area of building facade should be controlled. In the design, mountain and birch forest textures are simulated to separate outer wall surface. The primary entrance has winter protection. 
Functional division: The building contains visitor hall, comprehensive service, interior store street, star-level toilet, VIP reception and scenic spot office. The entrance is centered on the original tourism artery of the scenic spot. The entrance is close to the parking lot, thus visitors can go in and out conveniently and rapidly. Interior design is the visitor reception hall. The export leans on the hillside, showing the vast wetland landscape belt. The interior design is a business street for visitors to purchase tourist souvenirs. 

II. Ecological Parking Lot of the Western Gate











The covered area is about 4371m2. With the hard pavement of grass planting bricks, it mainly provides vehicle parking and traffic transfer for visitors. 

II. AAA Tourist Toilet 

The covered area is 118.62m2. Men’s and women’s toilets are set up independently. Moreover, the third toilet is established and it is close to the toilet entrance for the disabled people. Internal setting: adult pedestal pan, child pedestal pan, child urinal, adult water basin, child water basin, multi-functional table, child safety seat, clothes-hook and beeper. 

III. Commercial Wooden House 


The covered area of wooden house in 1#, 2#, 3# and 4$ scenic areas is 80m2 for selling and managing houses. 

The covered area of 1# wooden house in the central parking lot is 300m2 for acting as the tea bar and supermarket. 


The covered area of 2# wooden house in the central parking lot is 300m2 for using as a fast-food restaurant. 

IV. Reconstruction of Visitor Service Center in the South Gate 



Total covered area is 404.9m2
The building includes visitor hall, comprehensive service, ticket selling, interior stores, and scenic office areas, etc. 

V. Reconstruction of Toilets in the South Gate  






Total covered area is 126.73m2.
The men’s toilets are equipped with 10 squatting pans, 16 urinals and 3 water basins. Women’s toilets are established with 16 squatting pans and 3 water basins. The third toilet is possessed with 2 squatting pans, 2 urinals and 2 water basins. 

VI. Reconstruction of Duty Room in the South Gate 


The total covered area is 65.91m2 for using as a duty room. 
Notice to Tourists

Opening hours: 7:30—17:30(open in the whole year)

The ticket price is 140 yuan/person(including transportation in the scenic spot). People more than 65 years(including 65 years old), the disabled, students and soldiers can purchase privilege tickets in the ticket office by holding valid documentation.

Recommended visiting hours: 2.5 hours

About us

Keshiketeng Stone originally was called as Asihatu Stone Forest Scenic Spot. It is located in the northern mountain of Great Khingan, which has the elevation of 1700m. The stone is spread along the north-east direction of the ridge. With the east-west width of 3km and north-south length of 5.5km, the area is about 15.6 square kilometers. Keshiketeng Stone was commonly influenc...

Scan QR Code
Contact us

Visitor’s center phone:0476—2831099

Address: Ticket office in Asihatu stone forest scenic area

Scenic area address:Bayanwulagacha, Bayanchagansumu, Hexigten Banner;

Copyright ©2019 ALL rights reserved  Keshiketeng Stone Tourist Area 版权所有   蒙ICP备16005155号

维护制作:天极网络  技术支持:0476-8831110